top of page

ACUPUNCTUUR
BEHANDELING

Acupunctuur is in China een van de belangrijkste behandelmethode die bij ziektes wordt gebruikt en wordt al meer dan 2500 jaar beoefend.

Anker 1

ACUPUNTUUR

Het energie systeem van acupunctuur werkt volgens de Chinese geneeskunde via de meridianen, die in contact staan met het geheel van organen en weefsels van het lichaam. Via deze oude Chinese geneeskundige behandeling van punten kan de energie door middel van naalden beïnvloed worden doordat de naalden in het lichaam worden gestoken. Pijn is bijvoorbeeld vaak een indicatie dat energie niet vrij kan stromen. Maar doordat de meridianen ook volgens interne trajecten verlopen kan je ook invloed hebben op interne problematiek.

Klinische studie naar acupunctuur heeft uitgewezen dat het bijvoorbeeld bij slaapproblemen het gehalte aan serotonine, dopamine en endorfine in het bloed verhoogd. Deze drie stoffen worden meestal geproduceerd in het brein. Deze stoffen hebben een belangrijke rol binnen het menselijk lichaam. Serotonine (5 HT) heeft bijvoorbeeld invloed op het slaappatroon de lichaamstemperatuur en mentale gesteldheid. Dopamine zorgt voor het gevoel van welbevinden en helpt bij het doorgeven van informatie naar de hersenen. Het heeft ook een grote invloed op de verslavingsgevoeligheid. Endorfine helpt het lichaam met het omgaan met pijn, stress en emotionele problemen.

Acupunctuur is in China een van de belangrijkste behandelmethode die bij ziektes wordt gebruikt en wordt al meer dan 2500 jaar beoefend. Door deze duizenden jaren heen is bewezen dat het zeer effectief is. Chinese medicatie kan voor heel veel klachten een oplossing zijn. Aarzel daarom niet om bij ons in Heerhugowaard langs te komen Daar zal Ji Shan Tang u verder helpen met een behandeling van uw klachten door middel van acupunctuur en de bijbehorende kruiden. Dit kan in de vorm van tabletten of poeder. Schroom niet om een afspraak te maken en bij ons langs te komen voor een behandeling.

Anker 2

€ 45 per keer

€ 60* per keer

bottom of page